Foto: Ann-Christine Hjalmarsson

Gatukonstnär skyltar om i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

På Säbygatan i Landskrona har en anonym gatukonstnär satt upp en annorlunda variant av den klassiska gatuskylten Herr Gårman.

Skylten föreställer en liggande Herr Gårman som spelar trumpet och den har satts upp vid en parkeringsplats.

Konstnären som är anonym har hört av sig till Landskrona Direkt och berättat att skylten är en hyllning till musiklivet i Landskrona.

Enligt Transportstyrelsen är det kommunerna som ansvarar för skyltarna som sätts upp inom kommungränsen. Men eftersom skylten är på privat mark i ett fastighetsområde är det istället Landskronahem som ansvarar för den uppsatta skylten.

– Skylten i sig är ganska trevlig, men vi har inte pratat om vad vi ska göra med den än, säger Helena Fremle, vd på Landskronahem.

Landskronahem tar ändå hänsyn till säkerhetsaspekten och skylten kommer troligtvis att tas ner.

– Den får förare att reagera. Men man kanske kan sätta upp den någon annanstans på området. Det är ju gjort med glimten i ögat, säger Helena Fremle.

Konstnären har även tidigare satt upp egna versioner av gatuskyltar i Landskrona och övriga Skåne. 2014 blev Herr Gårman till Herr Springman på Säbygatan i Landskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.