Foto: Mikael Nilsson

Åtal dröjer för det misstänkta mordet på gym i Ängelholm

Åklagare Magnus Larsson bedömer bevisläget som gott men tror att det kommer dröja till åtminstone november eller kanske till och med december innan polisutredningen blir klar.

Det var på lördagskvällen den nionde september som en 17-åring blev attackerad och fick så allvarliga stickskador inne på Friskis & Svettis gym i Ängelholm att han senare avled på måndagen.

En 15-årig pojke sitter häktad misstänkt för mord.

Åklagare Magnus Larsson har tidigare berättat att det finns en motivbild men vill inte heller nu berätta närmare om vad polisen har för teorier till varför attacken ägde rum. 15-åringen nekar till brott.

Magnus Larsson bedömer utredningsläget som gott, men tror inte att han kommer kunna väcka åtal förrän i slutet av november eller tidigt i december.

Grundregeln är att en så ung misstänkt ska åtalas senast sex veckor efter att personen delgivits misstanke. Så kommer det inte bli i det här fallet.

– I och med att det misstänkta brottet är så allvarlig som mord bedömer jag att det finns lagstöd för att väcka åtal senare. Vi väntar på att delar av den tekniska undersökningen ska bli klar och vi ska även göra en rad till förhör, säger Magnus Larsson.

LÄS MER: ”Det här väcker känslor och skapar otrygghet”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer