En bil blev totaldemolerad vid explosionen. Nu misstänks två personer för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse. Foto: Mikael Nilsson

Bilbomben i Laröd: 16-åring häktad misstänkt för våldsdådet

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare en person, en 16-åring, misstänks för bombdådet i Laröd när en bil sprängdes i ett villaområde. Han har nu häktats misstänkt för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse.

Natten till den 30 oktober förra året sprängdes en bil i ett villaområde i Laröd i Helsingborg. Bildelar flög 50 meter och explosionen hördes flera kilometer bort.

Efter att ha gjort husrannsakningar grep polisen en person, en man i 20-årsåldern, som anhölls dagen därpå.

I måndags greps ytterligare en person, en 16-årig kille, som nu har häktats på sannolika skäl misstänkt för försök till mord och grov allmänfarlig ödeläggelse, något Helsingborgs Dagblad var först med att berätta.

– Ett bra polisarbete har lett fram till detta sedan det hände i oktober, säger Cathrine Bengtsson, åklagare.

Fler personer har hörts

Tidigare var mannen i 20-årsåldern misstänkt för medhjälp till dådet men det har nu ändrats.

– Det var medhjälp från början men han är nu också misstänkt som gärningsman, de är häktade för likadana brottsmisstankar, säger Cathrine Bengtsson.

Finns det fler misstänkta?

– Det har varit fler personer inne på förhör men finns inga fler frihetsberövade, mer än så kommer jag inte kommentera, säger

Båda misstänkta gärningsmännen nekar till brott.

SVT Nyheter Helsingborg träffade förra året den företagare som blev utsatt för sprängattentatet – hör honom berätta om det i klippet nedan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En grindpelare räddade företagarens liv när han kommit hem efter jobbet och blev utsatt för ett sprängattentat. I videon berättar han om de två sprängattentat han blivit utsatt för. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.