Klubbchefen Max Lundmark till vänster och en BoIS-spelare som deppar. Foto: SVT och Bildbyrån

BoIS superkris – behöver få in miljonbelopp

Uppdaterad
Publicerad

Landskrona BoIS står inför en stentuff höst – den sviktande ekonomin kan sätta klubben i konkurs. Mitt i krisen tar nu klubben till desperata nödlösningar.

– Det är miljonbelopp vi måste få in, säger klubbchef Max Lundmark.

Innan årsskiftet måste Landskrona BoIS få in cirka två och en halv miljon kronor. Annars riskerar klubben att förlora elitlicensen eller gå i konkurs – två öden som skickar klubben nedåt i seriesystemet.

– Vi kämpar för varje krona just nu, vi befinner oss i en riktigt prekär situation, säger Max Lundmark, klubbchef.

Landskrona BoIS

BoIS-hjälpen ska stötta ekonomiskt

En åtgärd klubben tagit till för att rädda den ekonomiska situationen är insamlingen BoIS-hjälpen.

– Den största delen är att vi varje dag anordnar en rad auktioner, ett exempel är en exklusiv tur med spelarna i bussen till bortamatcherna, säger Max Lundmark.

Hur mycket har BoIS-hjälpen gett er ekonomiskt?

– Någonstans mellan 40-50 000 är det uppe i just nu, men med alla insamlingar som genomförs är vi en bit över 100 000, säger han.

”Det handlar om överlevnad”

– Vi kommer kämpa stenhårt här under hösten och har goda förhoppningar, med tanke på stödet, att vi kommer fixa detta, säger Max Lundmark.

Laget ligger på näst sista plats i superettan med sex matcher kvar. På söndag väntar Frej på hemmaplan. Jens Vighagen, BoIS-supporter, vet att mycket står på spel.

– Den handlar om överlevnad, alla vet att det inte har sett bra ut. Men det finns en karaktär inom klubben att klara sig ur kniviga situationer, säger han.    

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Landskrona BoIS

Mer i ämnet