Visa alla (2)

Kraftig brand på Filbornatippen i Helsingborg

Publicerad

En brand bröt ut på en soptipp i Helsingborg under onsdagen. Kraftig, svart rök spred sig och flera räddningsenheter kallades in.

Branden upptäcktes vid lunchtid. Det var den gamla deponin på soptippen som brinner. Det var kraftig rökutveckling och branden syntes därför på mycket långt håll från tippen.

– Eftersom det är gamla sopor vet vi inte riktigt vad som finns där, säger Ronny Möller, inre befäl på Räddningstjänsten Nordväst.

Kring 14-tiden hade branden minskat i omfattning – men räddningstjänsten uteslöt inte att den kunde sprida sig ytterligare inne på soptippen.

– Däremot bedömer vi att det inte är någon spridningsrisk utanför soptippsområdet, sa Ronny Möller tidigare under dagen.

Storbrand på soptippen i Helsingborg. Foto: Privat

Totalt sex tankbilar och flera räddningsenheter arbetade intensivt med branden – en metod i släckningsarbetet var att försöka strypa branden med jordmassor.

Kring 15.30-tiden började räddningstjänsten avveckla sitt arbete, men eftersläckning kommer pågå hela kvällen.

Räddningstjänsten Nordväst uppmanade de som stördes av röken att stänga dörrar, fönster och ventilation.

Vad som orsakade branden kan räddningstjänsten inte säga just nu.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Helsingborg

Mer i ämnet