• Viktigt meddelande:

    Det brinner i området mellan Bonäs, Kumbelnäs och Musisjön. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Det är risk för fallande träd och räddningstjänsten behöver arbeta ostört. Läs mer här

Bröder häktade för mordförsök efter storbråket på Gåsebäck

Uppdaterad
Publicerad

Två män, i 35-årsåldern respektive 30-årsåldern, har häktats misstänkta för bland annat mordförsök efter storbråket på Västra Sandgatan för en och en halv månad sedan. Tidigare har två andra personer varit häktade men släppts.

Flera personer skadades och fick föras till sjukhus vid ett uppmärksammat storbråk som uppstod vid en föreningslokal på Västra Sandgatan i Helsingborg den första februari. Kort därpå häktades två personer för grov misshandel respektive försök till mord.

Dessa personer har nu släppts men är fortsatt misstänkta i ärendet.

– Det som har förändrats är att deras möjlighet att påverka vittnen och undanröja bevis har försvagats då polisen har hunnit förhöra personer som skulle kunna påverkas, säger åklagare Linda Jeppsson Linderström.

20-25 personer på platsen

Istället har två andra personer häktats misstänkta för försök till mord. De häktade personerna är bröder i 30-årsåldern respektive 35-årsåldern och bosatta i Helsingborg. Den yngre av dem är också misstänkt för grovt vapenbrott.

– Jag tror polisen har 20-25 namngivna personer från platsen och fem personer behandlades på sjukhus så det har tagit tid att höra alla dessa personer, säger åklagaren.

– Det är främst det som lett fram till att dessa personer har pekats ut som delaktiga.

Utesluter inte fler gärningsmän

Åklagaren utesluter inte att fler kan komma att misstänkas för inblandning.

– Det är en möjlighet för dels var det många på plats men det har också framkommit uppgifter om att en del varit maskerade och det gör ju också att det är svårt att identifiera folk. Vi har också en del tekniska spår, blod på platsen och påträffade knivar så det kan ju komma fram fler efter att NFC gjort sin undersökning.

En uppmärksammad film som visar delar av förloppet har cirkulerat efter händelsen. Enligt Linda Jeppsson Linderström har polisen fortfarande inte kännedom om vem som spelat in den.

– Det som har blivit tydligt för oss är att det två grupperingar som rör sig på platsen men det är fortfarande inte klarlagt vad det är som utspelar sig, säger hon.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Mobilfilmen, som av publicistiska skäl publiceras utan ljud, visar hur bråket urartar och att flera individer är inblandade. Foto: Privat

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer