Butiker rånades under morgonen

Uppdaterad
Publicerad

Strax innan klockan nio på morgonen larmades polisen till en butik i centrala Helsingborg. Tre personer hade då rånat butiken på bland annat kontanter och cigaretter. Drygt två timmar senare ska tre gärningsmän ha stulit ett antal telefoner från en annan butik i närheten.

Tre personer misstänks ha rånat en butik i centrala Helsingborg på måndagsmorgonen. De ska ha hotat med kniv, tvingat till sig kontanter och cigaretter och försvann sedan från platsen.

– Vi kommer fortsätta hålla förhör med målsägande, säger Patric Fors som är polisens pressttalesperson.

Han säger att rånarna kom över en relativt stor summa pengar, men vill i övrigt inte gå in på närmare detaljer.

– Gärningsmännen bedöms vara under 30 år, säger han.

Vid 10.50 beordrades därefter polis till en butik i närheten. Även där ska tre personer stulit ett antal telefoner från butiken och sprungit från platsen.

– Vi kan inte säga ifall det rör sig om samma gärningsmän men det finns aspekter som tyder på det. Det ska vara liknande signalement i båda händelsen, säger Marie Fridström, inre befäl på polisen i Helsingborg.

Den andra händelsen rubriceras som stöld. Inga personer har gripits för brotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.