Foto: Joakim Ståhl/SvD/TT

Chatt: Oljud i det offentliga rummet

Uppdaterad
Publicerad
Vilka ljud tycker du är odljud i det offentliga rummet? Finns det ljud som du inte vill ha där du bor, arbetar eller tillbringar din fritid. Skriv till oss och motivera varför.

SVT rapporterade · Vilka ljud tycker du är oljud i det offentliga rummet? Chatta!

Nu stänger vi chatten. Tack till alla som har skickar in tankar och synpunkter.

SVT · Niklas Lundell

Glassbilen

Margareta Gustavsson

Att skrattmåsar måste häkta mitt i Malmö-stad, skydda sitt revir med höga skrik dygnet runt, 24/7, är totalt vansinne!
På gatan blir man attackerad kommer man nära ungarna.
Måsarna har inga naturliga fiender på stadens tag, därför är dem här.
Kommunen måste bekämpa måsarna på samme sätt som råttor!
P.

Peter

Jag växte upp i ett lägenhetsområde och när jag skulle besöka en kompis så fick jag(och alla andra barn) smyga upp för trapporna utan skor för annars så kom granngubben utspringandes och skällde ut en för att man gick i trappan, han hörde allt!! Vi var livrädda för honom!!
Idag är jag vuxen och själv ljudkänslig vilket är ett oerhört handikapp i denna högljudda värld! Dock skrämmer jag inte skiten ur barn....älskar konstigt nog mina barnbarns skrikande och stojjande!
Öronproppar på natten är dock min räddning från att bli helt galen, ha ha!

Anna

Högljutt prat i mobil.

Bo

Varje dag ca. klockan 5 på morgonen när vi sover och vilar sist timme kommer PEAB bilen med borstar att fixa cykelvägar och det låter jättemycket kan någon ändra detta.
Dem har garage med bilar nära oss och på väg till stan dem är alltid så tydligt hos oss, detta är inte kritisk att dem börjar så tydlig och alltid på sama plats i samma tid.
Vi vill sova en timme också, är vi straffade att dem har bil park nära oss?
Snälla hjälp oss resten av livet med extra timme, vad tycker ni?
MVH Samir

Samir

Alla dessa motorcyklar som drar på för att vara coola, hur klarar dom själva dessa höga ljud o vibrationer som rister i kroppen på oss som hör detta. Borde vara ett krav vid besiktningen av dessa motorcyklar att få ned ljudnivån.

Marianne E

Färjorna i Ystad hamn. Ligger med motor påslagen ca 4 timmar varje kväll. Skapar ett otroligt störande lågfrekvent ljud. Helt obegripligt att Ystad kommun accepterar att båtarna inte kopplar in sig på el. Borde granskas eftersom det förpestar för både miljö och boende.

Ann

Bott nära ett antal matbutiker genom åren otroligt bekvämt, men lite irriterande när de får leveranser kl 0500 ( ibland ännu tidigare) kylaggregat som brummar, Handtruckar som far omkring i ett lastutrymme och gärna i kombination med bilradion på o rutan nedvevad. I alla fall utom på triangeln löstes det med lite dialog. Väljer man att bo i stan så får man ha en lite högre tröskel o som sagt dialog är inte så dumt.

Svantesson

Mobilsamtal. Jag är inte intresserad av vad folk är osams lm eller köpa med hem.

Mobilsamtal

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer