Annika Börjesson och Folke Straube menar att anläggningen ska vara en plats för alla, oavsett vilken gren de utövar. Foto: SVT

De vill locka internationella ryttare till Höganäs

Publicerad

Kullabygdens Ryttarförening vill bygga ett nytt hästcenter för att kunna locka tävlingsryttare från hela världen. Byggkostnaden på 25 miljoner är finansierad – nu väntar alla på Jordbruksverkets godkännande.

– Närmaste banan vi har nu är Helsingborg, att kunna ha en bana här i Kullabygden med alla islandshästar här omkring skulle betyda jättemycket, säger Annika Börjesson som själv är islandshästryttare.

Ryttarföreningen vill bland annat bygga en ovalbana för islandshästar där man hoppas kunna arrangera både SM och VM.

Höganäs

Kommer kosta 25 miljoner

För att satsningen ska bli av krävs ett godkännande från Jordbruksverket. Får man det så beräknas bygget stå klar om cirka sju år och kosta runt 25 miljoner. Främst kommer det finansieras genom EU-bidrag och med stöd av kommunen.

– Här är tanken att alla olika ryttare ska mötas, oavsett vilken gren de utövar, säger Ros-Mari Paulsson, projektledare.

Se mer om planerna på det nya hästcentret i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Höganäs

Mer i ämnet