En polis avled på sjukhus efter att ha skadats i en skottlossning i Biskopsgården i Göteborg. En person från Helsingborg är nu misstänkt för att ha delat en film från händelsen. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Delade film från polismordet – greps av polisen

Uppdaterad
Publicerad

I morse anhölls en person från Helsingborg för att ha delat en film från polisskjutningen i Göteborg. Klippet visar livräddningsförsöken på den skjutna polisen, rapporterar P3 Nyheter.

Mannen är nu släppt på fri fot.

Personen har varit anhållen i sin frånvaro efter att ha lagt upp filmen på sin hemsida, sa Erik Nord, polisområdeschef för Storgöteborg, till P3 Nyheter. Strax innan klockan nio i morse anhölls mannen.

Han förhördes av polis under dagen och är nu släppt på fri fot, enligt Helsingborgspolisen. Men han är fortfarande misstänkt för grovt olaga integritetsintrång.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

– Det är inte så väl bekant hos allmänheten att man kan göra sig skyldig till brott och få sin telefon och dator beslagtagna och man kan till och med bli inlåst efter att ha spridit sådana filmer på nätet, sa Erik Nord till P3 Nyheter.

Prylar beslagtagna

Den tekniska utrustningen som mannen förfogade över när han spred filmen har beslagtagits av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polis död efter skottlossning i Biskopsgården

Mer i ämnet