Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
I videon syns hur några BoIS-supportrar kastar sten rakt mot folkmassan. Foto: Från twitterkontot Svensksupport

Se stenkastningen i derbyt mellan Landskrona BoIS och HIF

Uppdaterad
Publicerad

Efter derbyt mellan Landskrona BoIS och Helsingborgs IF var det många som var bedrövade över hur vissa av supportrarna betedde sig. En av dem är områdespolisen Fredrik Brokopp som själv var på matchen och fick trösta en liten pojke som blivit träffad av något.

I sociala medier syns klipp där bengaler kastades från läktare och twitterkontot Svensksupport la upp en video där det tydligt syns hur några BoIS-supportrar kastar sten rakt mot folkmassan.

Detta gjorde att Landskrona BoIS kallade till krismöte på måndagen.

– Det är förskräckligt, att kasta sten rakt in i en folkmassa på det sättet. Vi samarbetar nu med polisen och tittar på övervakningsfilmerna för att hitta de här individerna, säger Mats Aronsson, säkerhetsansvarig för Landskrona BoIS.

Fick trösta pojke

Helsingborgs områdespolis Fredrik Brokopp är själv fotbollsfantast och han blev bedrövad av det han såg på matchen. Han fick trösta en ung fotbollssupporter som blivit träffad av något och var så rädd och ledsen så han skakade.

– Det var hans andra match. Man måste kunna ha med sig barn på matchen, vi kan inte ha det så här, säger Fredrik Brokopp som själv fick gatsten kastat mot polisbussen när de lämnade området.

– Det här är något som organisationen runt supportrarna måste ta tag i. Saker man absolut inte gör på läktaren, som att kasta sten och pyroteknik. Men jag inser att det inte finns någon lätt lösning, det är ju slutligen individer vi pratar om, säger Fredrik Brokopp.

Gammal arena

På Landskrona BoIS tror man att den åldrade arenan är en del av problem.

– När den nya arenan är klar kommer vi slippa det här problemet. När själva arenan ramar in planen så är det ingen som kan ta stegen över staketet och placera grejer som kan användas under matchen, säger Mats Aronsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.