Södra körfältet mellan Vasatorp och Helsingborgs södra stängs av när Trafikverket byter en skylt på torsdag kväll. ARKIVBILD Foto: Johan Nilsson/TT

E6 stängs av i tio timmar – digital skylt ska bytas ut

Publicerad

En digital skylt på E6:an utanför Helsingborg ska bytas ut och därför stängs halva motorvägen av helt natten till torsdag. Vägen kommer vara avstängd i tio timmar.

Det är mellan trafikplatserna Vasatorp och Helsingborg södra utanför Helsingborg som E6:an kommer att stängas av i södergående riktning natten till torsdag. Vägen kommer att vara avstängd mellan klockan 19 på onsdagen till klockan fem på morgonen därpå.

Anledningen är att Trafikverket sa byta ut en informationsskylt till en ny digital skylt.

– Skyltarna har en levnadstid på 10-15 år och denna har kommit upp i den åldern så den behöver bytas ut. Skylten väger ett ton så vi ser ingen möjlighet att ha vägen igång under det här arbetet, säger Van Thai, projektledare på Trafikverket.

Trafiken leds om

Trafikverket har tretton digitala informationsskyltar runt om på Skånes motorvägar som används till information om trafikstörningar, olyckor, vägarbeten och så vidare.

– Den nya skylten som nu sätts upp är mer flexibel och fungerar mer som en stor tv-skärm där vi enklare kan få ut vårt budskap, säger Van Thai.

Under tiden E6:an är avstängd natten till torsdag kommer trafiken att ledas om via Österleden i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.