Efter olyckan begränsas nu tillgången till elsparkcyklarna i Helsingborg. Foto: SVT

Efter dödsolyckan – elsparkcyklar begränsas i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man som färdades på en elsparkcykel avled efter en kollision med en bil i centrala Helsingborg natten till fredag. Enligt Helsingborgs stads trafikchef agerar nu hyrföretaget och begränsar användandet av cyklarna.

Det var natten till i dag som en man dog i samband med en kollision i korsningen Drottninggatan och Tågagatan i centrala Helsingborg.

– Det är väldigt tragiskt det som hänt, säger Oscar Grönvall, trafikchef på stadsbyggnadsförvaltningen.

Det var i onsdags som elsparkcyklarna lanserades i Helsingborg.

– Vi ska tillsammans med hyrföretaget följa upp det här så mycket som möjligt, säger Oscar Grönvall.

Trafikchefen: Elsparkcyklarna plockas in tidigare

Enligt Oscar Grönvall kommer nu det företag som hyr ut elsparkcyklarna att begränsa möjligheten att använda cyklarna under kvällstid.

– Det stämmer att de kommer samlas in tidigare, när vet jag inte, säger han.

Varför gör man det?

– Just för att de inte ska användas felaktigt, till exempel under överförfriskade förhållanden. Däremot vet vi givetvis inte om det var så med nattens händelse, säger Oscar Grönvall.

Voi: ”Följer utredningen”

Företaget Voi står bakom uthyrningen av elsparkcyklar i Helsingborg och flera andra svenska städer. De bekräftar i ett uttalande att deras elsparkcyklar var inblandade i olyckan.

”Vi beklagar det inträffade, våra tankar går till familj och anhöriga”, uppger företaget i ett uttalande publicerat på Breakit.

Företaget kommer nu följa händelseförloppet.

”Vi kommer att vara delaktiga i, samt följa upp utredningen och säkerställa att vi gör allt vi kan för att proaktivt minska olyckor och förstärka säkerheten, oavsett färdsätt, tillsammans med myndigheter och andra aktörer”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.