Dödsolyckan inträffade i korsningen Drottninggatan och Tågagatan. Foto: SVT

Man på elsparkcykel död efter trafikolycka i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man som färdades på en elsparkcykel avled under natten mot fredagen efter att ha blivit påkörd av en bilist på Drottninggatan i Helsingborg. Mannen åkte på en hyrd elsparkcykel av slaget som lanserades i staden i onsdags.

Polis och ambulans kallades till platsen strax innan klockan 23 på torsdagkvällen. Gatan stängdes av i båda riktningarna efter olyckan.

– Mannen kom farande på sin elsparkcykel från Tågagatan och krockade med bilen i korsningen vid Drottninggatan, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson, pressinformatör på polisen i Helsingborg.

Under natten konstaterades att mannen avlidit av sina skador. Vid 01-tiden hade den påkörande bilen bärgats och avspärrningarna kunde hävas.

Uthyrning av elsparkcyklar lanserades i veckan

Biträdande lokalpolischef Jonas Berg bekräftar för SVT Nyheter Helsingborg att mannen färdades på en hyrd elsparkcykel av den typ som i onsdag lanserades i Helsingborg. Att uthyrning av elsparkcyklar kommer till Helsingborg är inget polisen i förväg tagit höjd för.

– Vi har inte haft det som en fråga eftersom det är ett relativt nytt fenomen men vi får ju följa utvecklingen och skulle vi ha några uppmaningar eller förmaningar kommer vi gå ut med det, säger Jonas Berg.

Han förtydligar att färdmedlet inte alltid spelar roll vid olyckor i staden.

– Vi har haft olyckor i Tågabacken tidigare, vissa platser i staden är förenat med olyckor oavsett fordon.

Söker vittnen

Polisen söker nu efter vittnen för att kunna klargöra vad som hänt. Enligt polisen kan elsparkcykeln ha haft hög fart från backen vid korsningen.

– Korsningen är ljusreglerad och vi misstänker att antingen bilen eller elsparkcykeln kört mot rött. Därför vill vi gärna komma i kontakt med personer som kan ha sett händelsen, säger Eva-Lotta Hermansson-Truedsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.