Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alex och Lucas var först i bassängen på det nya badet på Drottninghög tillsammans med farfar Jan Lauritzson. Foto: Linda Ekström

Efter fem års väntan: Nu öppnar Drottninghögsbadet igen

Publicerad

Nu öppnar ett totalrenoverat Drottninghögsbad – tack vare de boende. Politikerna ville stänga badet, men protesterna var så starka att beslutsfattarna ändrade sig.

För fem år upptäcktes en vattenläcka på Drottninghögsbadet. Då ville politikerna lägga ner alltihop och istället plantera en trädgård under stadsmässan H22.

Protesterna från de boende i hela området – Drottninghög, Dalhem och Fredriksdal – blev massiva. Och politikerna ändrade sig.

Lagom till sommar och skollov har ett helt nytt bad med tre bassänger slagit upp dörrarna. Totalt har badet kostat 45 miljoner kronor.

”En viktig samlingsplats”

– Det är en viktig samlingsplats för alla, man både badar och umgås. Det är en oas för familjerna, säger Mikaela Åberg, Helsingborgshems bostadschef för Drottninghög.

Dessutom blir det simskola under sommaren, ett initiativ för att öka badsäkerheten i alla åldrar.

Bröderna Alex och Lucas Lauritzson var dagens första badare tillsammans med farfar Jan Lauritzon.

– Jättefint och lagom varmt vatten, var deras första omdöme.

Men deras samlade betyg? Kolla i klippet ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.