Efter den ökade polisnärvaron i Landskrona så greps en man som tidigare i veckan häktades misstänkt för grovt vapenbrott. Foto: SVT

Efter massiva polisinsatsen – en person häktad för grovt vapenbrott

Publicerad

En man i Landskrona har häktats misstänkt för grovt vapenbrott. Han påträffades med ett vapen utomhus – och polisens massiva insats var en följd av våldsdygnet i Landskrona förra veckan.

En skjutning där en man skadades, en misstänkt bomb på öppen gata – och ett explosivt föremål som kastades in i en lägenhet. Tre mordförsök inom kort tid som skakade om Landskrona.

– Vi har ett problem i Landskrona med flera kriminella konstellationer. Brotten är alltså kopplade till en pågående konflikt, sa lokalpolischef Tina Anderberg till SVT efter brotten.

Dagen efter dåden gick polisen ut med att en särskild insats pågick mot kriminella nätverk – och redan då togs fyra personer in på förhör. Men ingen av dessa var misstänkta för våldsdåden.

Polisen: En följd av höga polisnärvaron

Tidigare i veckan häktades en man från Landskrona misstänkt för grovt vapenbrott. Han påträffades med ett vapen utomhus.

– Det är en följd av den ökade närvaron och fokuseringen av att förhindra fortsatta brott utifrån den här konflikten som vi tror finns i Landskrona, säger Kent Persson på polisen.

Är han misstänkt för någon av brotten i Landskona i slutet av juli?

– Vi har ingen misstänkt för det brottet, så svaret är nej, säger Kent Persson.

Tillhör mannen någon av gängen som ligger i fejd med varandra?

– Jag kommenterar inte det, det var en person som vi kontrollerade utomhus, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.