Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Helsingborgstjejen Johanna Lindborg är en av sju uttagna till brottnings-VM i Serbien. I klippet hör du henne berätta mer om känslorna inför mästerskapet. Foto: Klara Åkesson/SVT

Helsingborgstjej till VM – Johanna Lindborg siktar på medalj i brottning

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha missat EM på grund av en knäskada tidigare i år har hon nu siktet inställt på VM-medalj i brottning. Om en månad är det dags och uppladdningen är i full gång.

– Man börjar känna av nerverna, säger landslagsbrottaren Johanna Lindborg.

I måndags stod det klart att helsingborgaren Johanna Lindborg får tävla i sitt tredje brottnings-VM. Hon är en av sju uttagna som kommer att representera Sverige i världsmästerskapen i Serbien den 10-14:e september.

”Har varit tufft”

Men uppladdningen började inte bra när hon i våras drabbades av en knäskada.

– Det är klart att det har varit tufft. Jag har aldrig tidigare drabbats av en så allvarlig skada som hindrat mig från att gå ut på mattan så det var en utmaning, säger Johanna Lindborg.

”Från klarhet till klarhet”

Efter operationer och månader av rehabilitering har hon visat att hon fortfarande är med i matchen och har presterat bra under de senaste tävlingarna.

– Jag har gått från klarhet till klarhet så nu ska det bli jättekul att äntligen få tävla, säger Johanna Lindborg.

Hör mer om Johanna Lindborgs jakt på VM-medalj i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.