Emil Karlsson och hans hund Kilian som håller honom sällskap om dagarna när han är hemma och sjukskriven. Foto: Cornelia Smedberg

Emil, 21, skadades i fallolycka: ”Jag hade kunnat dö”

Uppdaterad
Publicerad

Emil Karlsson lyckades få tag i en kortbom när han föll från en byggnadsställning. Det kan ha räddat hans liv.

I januari var Emil Karlsson med om en fallolycka som hade kunnat sluta med döden. Han arbetade uppe på en byggnadsställning där trallen plötsligt gav vika. Då föll han ned mot nästa plan som var cirka tre meter ned.

I fallet lyckades han få tag i en så kallad kortbom och blev hängandes i ena armen innan han släppte och hoppade ner på planet under. Farten och tyngdkraften gjorde att plattan som håller ihop armbågen slets isär.

– Den blev potatismos, säger han.

Chocken la sig

Det tog cirka två veckor innan Emil Karlsson på riktigt förstod vad som hade hänt.

– Jag insåg att jag hade kunnat dö den dagen. Så fort jag pratade om det så bröt jag ihop. Jag kunde inte sova, jag kanske sov en och en halv timme per natt.

Vill tillbaka

Än så länge är Emil Karlsson sjukskriven, men han mår mycket bättre i dag och är nästan återställd. Han hoppas på att kunna komma tillbaka till arbetet så snart som möjligt. Men han är inte orolig inför framtiden.

– Jag tror inte att det ska vara några problem för mig att gå upp på en ställning igen. Men det klart, man vet inte förrän man står där.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.