Charles Dickens berättelse En julsaga sätts upp i Viktor Tjernelds regi på Helsingborgs stadsteater. Omarbetningen har gjorts av Patrick Barlow. Foto: Tomas Malmberg

”Vi människor spelar alltid roller”

Uppdaterad
Publicerad

Scrooge har slutat bry sig om andra, så länge de inte kan göra honom rikare. Men på Helsingborgs stadsteater ska godheten vakna i En julsaga.

– Alla är skapade av hur ens liv har sett ut. Och det är vad Scrooge får se, vi får följa hur han hanterar det. Det stora hoppet ligger i att alla kan förändras, säger Maria Kulle som spelar Scrooge.

Charles Dickens skrev berättelsen i mitten av 1800-talet. Men den uppsättning som ska visas på Helsingborgs stadsteater, från den 1 december, har omarbetats av Patrick Barlow – hans version hade premiär i London år 2015.

Belyser teaterleken

En del av omarbetningen innebär att pjäsens 32 roller ska spelas av fem skådespelare.

– Vi belyser teaterleken och kanske också att vi människor alltid spelar olika roller och att vi själva alltid kan välja vilken roll vi vill spela, säger Viktor Tjerneld, regissör.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.