Explosion vid socialförvaltningen i Helsingborg Foto: Minna Korsgren

Explosion vid socialförvaltningen i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett-tiden natten till fredagen inträffade en explosion vid socialförvaltningen i Helsingborg. Detonationen orsakade skador på en entré.

– Det var strax innan klockan 01.00 som det sprängdes. Det finns ingen misstänkt. Vi ser allvarligt på att man riktar det mot en myndighet, det är ett brott mot demokratin, säger polischef Sven Holgersson.

Explosionen orsakade skador på entrédörren, fönster och på ett tak över entrén.

– Bomben exploderade i socialförvaltningens entre, därför utgår vi ifrån att den är riktat mot dem. Vi känner just nu inte till att det förekommit någon hotbild mot dem, säger han.

Foto: Minna Korsgren

Bombskyddet på plats

Nationella bombskyddet tillkallades och polistekniker har undersökt platsen. Avspärrningarna hävdes vid femtiden på fredagsmorgonen. En anmälan om allmänfarlig ödeläggelse är upprättad.

Ingen person skadades i samband med explosionen.

Ingen koppling till tidigare händelse

Explosionen skedde bara ett par hundra meter från den bostad där polisen tidigare under kvällen hittat ett misstänkt farligt föremål.

– Man ser i nuläget ingen koppling mellan händelsen på Wienergatan och det som hände vid socialförvaltningen. Vad gäller händelsen på Wienergatan, så tittar vi på sex personer som är anhållna, födda mellan 1989-2000, säger Sven Holgersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.