Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ida Elg och Amelie Svensson har valt att spela hockey via Ängelholms gymnasieskola. Se mer i videon. Foto: Linda Ekström/SVT

Nu får fler tjejer i Ängelholm hockey på skolschemat

Publicerad

Tjejer på gymnasiet i Ängelholm har möjlighet att ha hockey på skolschemat. Några som nappade är Rögletalangerna Ida Elg och Amelie Svensson.

Utöver det nationella hockeygymnasiet i Ängelholm satsar gymnasieskolan även på en ny lokal idrottsprofil, där sex stycken tjejer nu får extra hockey på skolschemat.

– Jag tycker att det är kul att få in det jag gillar i min skoldag, säger Ida Elg, som läser första året på samhällsvetenskaplig linje.

I videon ovan hör du mer om vad tjejerna tycker.

Spelar även i Rögles damlag

Tre morgonpass i veckan säger schemat att det är träning på isen. Satsningen gynnar även Rögles nystartade damlag på elitnivå, där gymnasietjejerna redan har kommit med.

– Det är ju en fantastisk möjlighet för dem att kunna få mer istid och mer individuell feedback, säger Nanna Holm Glaas, sportchef för damerna i Rögle.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.