Det första coronadödsfallet på ett äldreboende i Svalöv har nu konstaterats. Foto: TT

Första dödsfallet av covid-sjuk på Svalövs äldreboenden

Uppdaterad
Publicerad

Svalövs kommun har haft två konstaterade fall av covid-19 på sina äldreboenden. En av dem som insjuknat har nu avlidit, meddelar kommunen i ett pressmeddelande.

Svalövs kommun har tre äldreboenden, men vilket eller vilka av dessa som drabbats av corona-viruset vill kommunen inte informera om.

– Det är med hänvisning till patientsekretessen. Det här är små orter och små boenden. Vi riskerar att det blir lätt att ta reda på vem som smittats, säger Niklas Schörling, beredskaps- och säkerhetssamordnare.

Coronavirus i Skåne

Andra fallet

Däremot meddelar Svalöv kommun i ett pressmeddelade att de nyligen haft sitt andra konstaterade fall av covid-19 på kommunens boenden.

– Vi kände att inte till att den här personen var smittad när han flyttade in. Han var då symptomfri, men kort efter inflyttningen konstaterades han positiv, säger Niklas Schörling.

Den sjuka mannen avled efter ungefär en vecka. Det är oklart om mannen avled som en följd av covid-19 eller andra orsaker.

Är det fler som insjuknat på avdelningen?

– I dagsläget har vi inte något konstaterat fall på några av våra äldreboenden, säger han.

Den brukare som först testades positivt har nu tillfrisknat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet