Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sju kommunerna i nordvästra Skåne bildar ett gemensamt ägarbolag för att rädda nedläggningshotade Ängelholms flygplats. Foto: Johan Nilsson/TT

Handelskammaren: ”Kommunerna kommer tjäna på att köpa flygplatsen”

Uppdaterad
Publicerad

PEAB har inte längre råd att driva Ängelholm Helsingborg Flygplats. Trots det ser Sydsvenska Handelskammaren att kommunernas köp är bra för regionen.

– Det är kanske inte ett marknadsekonomiskt bra köp, men samhällsekonomiskt är det väldigt bra. Vi är väldigt övertygade om att kommunerna kommer tjäna på att göra detta, säger Per Tryding på sydsvenska Handelskammaren.

”Ska använda”

Han menar att om flygplatsen läggs ner går kommunerna miste om stora skatteintäkter.

– De som drabbas först om flygplatsen läggs ner är de som arbetspendlar. Nästa sak som tar skada är skatteintäkterna som i och med det kommer minska, säger han.

För att även få en marknadsekonomisk bärighet i flygplatsen måste fler i regionen börja flyga, något som Peter Danielsson (M) inte ser som ett problem.

– Jag tycker man ska använda flygplatsen om man behöver flyga, det är därför vi har köpt den, säger han.

I klippet ovan hör du varför Per Tryding tycker att flygplatsköpet är ett bra alternativ till  alternativa investeringar som till exempel tåg.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ängelholms flygplats

Mer i ämnet