Moderaternas utrikespolitiska talesperson Hans Wallmark. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Hans Wallmark (M) åkte till Las Palmas över jul: ”Har brustit i omdöme”

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas utrikespolitiske talesperson och riksdagsledamoten Hans Wallmark reste till Kanarieöarna under julhelgerna trots de svenska reserekommendationerna.

”Ett erkännande och en ursäkt: Även jag har varit i Las Palmas under helgerna. Hustrun är därnere och har arbetat därifrån. Jag kom ned med medicin och vi har firat jul tillsammans.”, skriver han i ett inlägg i sociala medier som Expressen var först med att rapportera om.

”Givet alla andra svenskars uppoffringar finns all anledning att på goda grunder anse att jag borde avstått. Jag har inte rådfrågat min partiledning eller någon annan om denna resa i förväg.”

Hans Wallmark bor i Ängelholm och är Moderaternas ledamot från valkretsen Norra och Östra Skåne sedan 2006.

Ber om ursäkt

Hans Wallmark är nu tillbaka i Sverige och anser inte att han brutit mot några regler med sin resa men erkänner att det var omdömeslöst. I inlägget ber han även om ursäkt:

”Men jag är politiker och verkar därmed i en förtroendebransch. Jag har under dessa dagar på alla sätt fullgjort mitt uppdrag som riksdagsledamot. Men har brustit i omdöme och därmed förtroende. För detta kan jag bara be förbehållslöst om ursäkt.

SVT Nyheter Helsingborg har sökt Hans Wallmark för en kommentar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer