Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Här är klubben som skördar framgångar

Uppdaterad
Publicerad

De har dominerat svensk kickboxning den här säsongen – och har flest uttagna i landslaget. Dessutom hyllas Fight Club Ängelholm för sitt arbete med att ge människor en andra chans.

SM i Skurup blev en succé med totalt tio medaljer, varav fyra guld.

I samband med mästerskapet togs Anton Wall och Alex Bring Palm ut till landslaget, med EM i Slovakien som mål.

Ängelholm

Samtidigt som de sportsliga framgångarna inte har låtit vänta på sig, har klubben arbetat hårt med gemenskapen.

– Kamratskapet är enormt här. Det är en Sveriges minsta men bästa klubbar, säger SM-guldmedaljören Alex Bring Palm.

”Klubben har stärkt min självkänsla”

Martin Eisengarten, ordförande, menar att klubben hjälpt många ungdomar genom åren.

– Ungdomar som har kommit snett. De har varit stökiga på stan och sedan kommit hit, här har de fått en andra chans. Vi ger ungdomarna ett andra hem – hos oss är alla lika mycket värda, det är ingen som är bättre än någon annan, säger han.

En av de som kommit till Fight Club Ängelholm är Natthaphong Vijitkajee. Här berättar han om sina ungdomsår.

– Jag hittade på massa skit med mina kompisar, testade massa droger. Men sedan började jag inse att jag måste göra någonting åt det – jag stannade till och tänkte att jag måste ändra på mitt liv, säger han.

Hur mycket har den här klubben bidragit till dig som person?

– Klubben har stärkt mitt självförtroende och min självkänsla väldigt mycket. Jag känner mig hel här, säger Natthaphong Vijitkajee.

”Kan ta ut min frustration här”

Sebastian Rodriguez har hållit på med kampsport i endast ett par år och är redan bäst i Sverige i sin viktklass. För honom har kampsporten betytt mycket.

– Jag har haft väldiga problem med mitt humör, men jag har fått ordning på det väldigt bra, tycker jag. Jag kan ta ut min frustration här ute, man har folk att snacka med och jag känner mig inte ensam. Det är en väldigt bra klubb på det viset, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ängelholm

Mer i ämnet