Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Minna Korsgren/SVT

Här är Perstorps nya fotbollsklass – tätt samarbete med HIF

Publicerad

I höst har Centralskolan och HIF dragit igång sitt gemensamma samarbete med fotbollsklasser på högstadiet i Perstorp. Förhoppningen är att fotbollsglädjen ska spridas och därmed öka studiemotivationen hos eleverna.

– Det är bevisat att rörelse ökar inlärningsförmågan, vi har lagt viktiga lektioner som svenska och matematik intill fotbollsträningarna för klassen, berättar biträdande rektor Stefan Olsson.

Det var i höstas nyheten om HIF:s satsning i Perstorp kom. Klubben ska tillsammans med skolan och kommunen stå för tre träningar i veckan för fotbollsklassen. På sikt ska tjugofem elever i varje årskurs på högstadiet efter antagning till utbildningen gå fotbollslinjen.

Målet: lika många tjejer som killar

Hittills har det varit svårt att locka tjejer, men tanken är att de på sikt ska vara lika många som killarna.

– Redan nu ser vi att eleverna vuxit både som fotbollsspelare och som individer. Det gör skillnad även i klassrummet när man även träffar dem tre gånger i veckan på planen, konstaterar Victor Lindroth som förutom utbildad fotbollstränare även är engelskalärare.

Häng med till träningen med första fotbollsklassen i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.