Helene bakar åt vårdpersonalen under coronapandemin. Foto: Leonora Toplica/Privat

Här levererar Helene 100 bullar till vårdpersonalen i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

Under hela coronapandemin bakar Helene Olsson mellan 40 och 50 kanelbullar tre gånger per vecka och ger till sjukvårdspersonal.

Fikan levereras till vårdcentraler, akutmottagningar samt olika vårdinrättningar i Ängelholm, Helsingborg, Höganäs och Åstorp.

– Jag kände att jag behövde göra något för svensk sjukvård. Kan jag hjälpa dem genom att baka några bullar så de kan få chansen att sätta sig ned, så kommer jag att göra det, säger Helene Olsson från Ängelholm.

För en vecka sedan gjorde hon första kanelbullesatsen och publicerade bilder på Facebook. Sedan dess dokumenterar hon varje leverans vilket nu har fått spridning.

Coronavirus i Skåne

– Jag får så många fina kommentarer och foton från personalen som jag har levererat till.

Bild från nattpersonalen på Ängelholmssjukhus. Foto: Privat

Bakar under pandemin

Tanken är att hon ska baka åt vården under hela coronapandemin.

– Jag bakar helt själv i mitt kök men jag har får hjälp med ingredienser från en matbutik och ett bageri här i Ängelholm.

Leveranserna är menade att vara en överraskning. Men den senaste, till sjukvårdpersonalen på medicinsk akutvårdsavdelning (Mava) på Helsingborgs lasarett, gick inte riktigt till som vanligt.

– Jag hörde faktiskt av mig till Helene och berättade att vi också gillar fika, skrattar Mia Lindé, undersköterska på Helsingborgslasarett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet