På Helsingborgs konserthus ser man positivt på det nya beskedet kring publikantal – och konserthuschefen Fredrik Österling började direkt att mäta avstånd. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Efter beskedet: Här mäter konserthuschefen avstånden med tumstock

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs konserthus ser positivt på Folkhälsomyndighetens förslag om 500 personer vid evenemang. Vi träffade Fredrik Österling, konserthuschef, som direkt började mäta avstånden med tumstock.

Från 50 personer till 500 personer vid evenemang – för sittande publik. Det är Folkhälsomyndighetens nya förslag till regeringen.

På Helsingborgs konserthus gick det undan efter att Anders Tegnell presenterat den nya restriktionen. Konserthuschefen Fredrik Österling tog fram tumstocken direkt.

Coronavirus i Skåne

– Normalt har vi 849 platser. Med de nya restriktionerna, eftersom orkestern också räknas in, så landar vi på 349 personer, säger han.

Se när Fredrik Österling visar hur publiken kommer att sitta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronavirus i Skåne

Mer i ämnet