En kommunal chef misstänks ha förskingrat miljontals kronor från flera kommuner i nordvästra Skåne. Nu har även Hässleholms kommun polisanmält chefen. Foto: SVT/Gunilla Fritze

Härvan i Perstorp växer – Hässleholm polisanmäler chef

Uppdaterad
Publicerad

Perstorp, Klippan, Bjuv och Åstorp. Och nu också Hässleholm. En kommunal chef har polisanmälts, misstänkt för att ha förskingrat miljontals kronor från kommunerna.

Nyligen upptäcktes att den kommunala chefen, som var anställd i Perstorp, misstänks ha förskringrat pengar genom att skriva på utbetalningar till sitt privata konto. Utbetalningarna ska ha gjorts från flera kommuner där kvinnan hade uppdrag och handlar totalt om flera miljoner från Perstorp, Klippan, Bjuv och Åstorp.

När bedrägerierna avslöjades fick chefen omedelbart lämna sin anställning.

Även Hässleholm

Den kommunala chefen kom till Perstorp från en tjänst i Hässleholm. Den som anställde henne i Perstorp för tre år sedan var dåvarande kommundirektör Ulf Bengtsson – som idag är kommundirektör i Hässleholm där man nu också gått igenom hennes utbetalningar och funnit tre stycken där pengarna gått till närstående.

Totalt handlar det om 300 000 kronor, som P4 Malmöhus var först med att berätta. De misstänkta bedrägerierna är polisanmälda, liksom i de andra kommunerna.

Kom oväntat

– Jag är både besviken och ledsen, det här kom som en blixt från en klar himmel. Vi hade ingen anledning att ifrågasätta hennes meriter, varken i Perstorp eller här, säger Ulf Bengtsson till SVT Helsingborg.

SVT Nyheter Helsingborg söker den misstänkta kvinnan förgäves.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör kommundirektören i Perstorp berätta om hur de misstänkta bedrägerierna upptäcktes. Foto: Erik Ragnar Danielsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.