Lowe, 11, har på egen hand byggt en isbana i trädgården. Foto: Roger Bengtsson/SVT

Hockeyträningen ställdes in – då fixade 11-årige Lowe sin egen skridskobana

Uppdaterad
Publicerad

När ungdomsidrotten stängdes ner på grund av pandemin drabbades många barn och unga. Till exempel kunde 11-årige Lowe Ursberg på Råå inte träna ishockey med Helsingborgs HC.

Så när kylan så slog till i Skåne var inte Lowe sen med att fixa en egen isyta för att kunna träna.

Hemma i villaträdgården finns nu cirka 10 kvadratmeter is.

– Säsongen började som vanligt, men sen ställdes alla matcher in, och sen ställdes all träning in med Helsingborgs hockeyklubb. Då bestämde jag mig för att bygga en egen isbana.

11-årige Lowe Ursberg på Råå, söder om Helsingborg, har skridskorna på fötterna och trixar med en puck när han förevisar sin hemmagjorda isyta.

– Jag la ut en presenning på gräset och la en rad med vedträn som en kant. Sen började jag fylla på med vatten. Det tog ungefär fem dagar att fixa till, förklarar Lowe.

Skolan vill att Lowe bygger en isbana

Det svåraste med istillverkningen var enligt Lowe att behöva vänta på att vattnet skulle frysa.

Lowes lilla isbana har nu gett ringar på vattnet och rektorn på hans skola har frågat om Lowe vill vara med och göra en större isbana på skolans område.

– Vi ska kolla om det behövs tillstånd och sen får vi handla in långa plankor för att bygga en stor fyrkant där vi kan börja spola, berättar Lowe.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.