Motorhuven på en Koenigsegg Regera. Modellen är slutsåld, enligt företaget. Foto: Lisa Johansson/Koenigsegg

Hög efterfrågan på vrålåken från Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Sportbilstillverkaren Koenigsegg från Ängelholm rapporterar sin högsta omsättning någonsin. Nu ska man bygga ut kapaciteten, det rapporterar di.se.

– Det har gått ett år utan att vi har haft något att sälja. Bygga bilar har vi kunnat göra, men inte sälja något nytt, säger Christian von Koenigsegg, företagets grundare till di.se under Internationella bilsalongen i Genève.

Det Christian von Koenigsegg syftar på är att företaget ska ha sålt alla 80 bilar som ska tillverkas av den nuvarande modellen redan för ett år sedan, nu satsar man enligt honom på att öka kapaciteten.

– Det ser ut som om vi får ut ganska många fler bilar i år än förra året på grund av de här ansträngningarna, säger Christian von Koenigsegg till di.se

Bilarna ska enligt uppgift kosta omkring 17 miljoner kronor styck. Enligt företagsgrundaren så hoppas de färdigställa nära 30 bilar i år.

– Vilket skulle vara absolut rekord, säger Christian von Koenigsegg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.