Flera skott mot husfasad i Landskrona – misstänkt grovt vapenbrott

Uppdaterad
Publicerad

Ett lägenhetshus i centrala Landskrona har beskjutits med flera skott under måndagskvällen. Ingen person kom till skada och ingen person har gripits.

– Två personer ska ha lämnat platsen på cykel och ett intressant fordon lämnade platsen snabbt, säger polisens förundersökningsledare, Matthias Gustafsson.

Det fanns flera skotthål i fasaden. Nu gör polisen dörrknackning kring området, håller i kompletterande förhör med vittnen och ska granska material från kameraövervakningar för att försöka hitta gärningsmän.

Det var strax före klockan 21 på måndagskvällen som polisen larmades ut till en bostad i centrala Landskrona efter att personer hört flera höga smällar i området.

Ingen gripen

– Vi var på plats med ett stort antal patruller och säkrade vissa tekniska spår, förklarar Thomas Paulsson, vakthavande befäl vid polisen i region Syd på tisdagsmorgonen.

– Vi har ingen gripen och inte heller någon målsägande. Rubriceringen just nu är grovt vapenbrott, säger Thomas Paulsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.