Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Röglespelarna Calle Clang och Linus Sjödin fick möta många glada förskolebarn under högläsningen. Foto: KLARA ÅKESSON/SVT

Högläsning på schemat när ishockeyspelare kom på besök

Publicerad

Det var förväntansfulla förskolebarn som tog emot spelarna från Rögle Bk. Men det var inte idrott som stod på schemat utan högläsning.

– Vi vill inspirera barnen både till läsning men även till hälsa och social gemenskap, säger förskoleutvecklare Paulina Narkaj Adolfsson.

Besöket är en del av ett samarbete mellan Rögle BK och Ängelholms kommun. Parterna har tidigare arbetat ihop då gällande hållbar utveckling och miljö men nu är det social hållbarhet i fokus.

– Dels handlar det om att belysa kamratskap och hur man är en bra vän genom läsning men även om hur viktigt det är med förebilder som läser, säger Paulina Narkaj Adolfsson.

Vill väcka intresse för läsning och idrott

Genom att spelarna kommer på besök hoppas man även att intresset för idrott ska väckas bland barnen. Och om än att högläsningen var rolig så var det ingen tvekan om vilken aktivitet som barnen tyckte bäst om.

– Det roligaste var att lägga straffar, säger Lova som blev väldigt glad efter att ha gjort mål på målvakt Calle Clang.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.