Hör energiministerns svar på elpriskritiken

Uppdaterad
Publicerad

Elpriset har under hösten och vintern nått historiska nivåer, något som satt fart på eldebatten. I klippet ovan kan du höra vad energiministern Khashayar Farmanbar (S) ser för lösningar framåt.

Sverige har idag fyra så kallade elområden mellan vilka elpriset varierar. I norr, där det produceras mer el, är det billigare och i söder är det dyrare.

Under hösten och vintern har elpriset kraftigt höjts och i början av december nåddes en ny toppnotering i de två sydligaste områdena. Då kostande elen 6,46 kronor.

– Jag har stor förståelse att det här är besvärligt för många hushåll, särskilt om man inte har bundet avtal. Det viktigaste är att stärka hushållen och pensionärernas ekonomi så de klarar av prishöjnignar på marknaden, säger Khashayar Farmanbar (S), digitaliserings- och energiminister.

I klippet ovan kan du höra vad digitaliserings- och energiministern Khashayar Farmanbar (S) vill göra för de hushåll som drabbas och vilka lösningar han ser framåt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.