Det handlar om kärlek när Olle Cardell gör långfilmsdebut i helgen. Foto: SVT/Cecilia Hedlund

Skånske Olle har huvudrollen i nya långfilmen om Eva och Adam

Uppdaterad
Publicerad

SVT-serien Kokobäng blev en språngbräda in i filmvärlden för Olle Cardell. Båstadkillen spelar huvudrollen i den nya Eva och Adam-filmen som har premiär i helgen. 

Olle Cardell går i åttonde klass i Båstad och har vid sidan om skolan hunnit med en karriär inom både teater och tv – och nu långfilm. I fredags var det dags för premiären.

– Det är pirrigt och nervöst förstås. Man vill ju att folk ska skratta på rätta ställen, säger han.

”Alltid varit min dröm”

Men det är inte det enda som händer i helgen.

Olle Cardell medverkar även i SVT:s humorprogram Kokobäng som nominerades som bästa barnprogram på Kristallengalan.

Hur har du hamnat här, är det en slump eller ett mål?

– Det här har alltid varit min dröm. Redan som liten brukade jag klä ut mig och stå framför tv:n. Jag snodde mina föräldrars mobiler och filmade mig själv. Sedan sökte jag mig till teater, säger han.

Hans systrar älskade serien

Serien om Eva och Adam skapades för Kamratposten i början av 1990-talet. Den sändes som tv-serie i SVT under åren 1999 och 2000 och hade premiär som långfilm för 20 år sedan.

Ellen Fjaestad och Carl-Robert Holmer-Kårell spelade huvudrollerna i långfilmen ”Eva & Adam – fyra födelsedagar och ett fiasko” från 2001. Foto: Jessica Gow/TT

Flera år innan Olle Cardell föddes.

– Jag har har tre äldre systrar som älskade Eva och Adam. De hade travar med böcker och såg serierna. Jag har läst ett par böcker men inte sett serien, och det tror jag var ganska bra. Jag har kunnat hittat min egen Adam och inte kollat så mycket på den tidigare karaktären.

Under hösten ska Olle Cardell, vid sidan av skolan, också spela in en ny säsong av Kokobäng.

– Det blir sista säsongen. Sen har jag ett annat projekt på gång också, men mer kan jag inte berätta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.