Foto: TT

Ingen Nadal i Båstad

Uppdaterad
Publicerad

Rafael Nadal kommer inte till Swedish Open i Båstad, som arrangörerna hade hoppats. Stjärnan kommer istället att vara ledig hela veckan.

29-årige världsstjärnan Rafael Nadal åkte ur redan i den andra omgången i Wimbledon. Då växte hoppet att stjärnan skulle kunna lockas till Swedish Open i Båstad – där stjärnan inte spelat sedan 2005.

– Jag har sparat ett wild card för speciella överraskningar som den här. Vi kommer givetvis betala honom en summa, men han har ett så pass stort marknadsvärde så vi får ta de diskussionerna senare i så fall, sade Swedish Opens tävlingsledare Christer Hult till Helsingborgs Dagblad.

Ska vara ledig

Hoppet levde in i det sista, men i dag kom beskedet att Nadal tackat nej.

– Har precis fått beskedet att han inte spelar över huvud taget den veckan. Vi gjorde ett försök men denna gång passade det inte i hans schema, säger turneringsdirektör Christer Hult till Aftonbladet.

Wild card till svensk spelare

Det speciella ”wild card” som Hult hade sparat till Nadal kommer nu troligtvis att gå till en svensk spelare, skriver tidningen.

Tennisveckan i Båstad invigdes i dag. Världssjuan David Ferrer är favorit för att vinna herrtennisen. Han har tagit två titlar i Båstad tidigare, 2007 och 2012.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.