Daniel Andersson, olycksplatsansvarig hos Trafikverket. Foto: SVT

Tågen rullar igen efter olyckan

Uppdaterad
Publicerad

Tågtrafiken till och från Helsingborg har börjat rulla igen vid 18-tiden efter att ha varit reducerat under fredagen. De två Öresundståg som kolliderade har bärgats.

På torsdagskvällen kolliderade två Öresundståg vid Knutpunktens södra infart. Under fredagsmorgonen var två av fyra spår vid olycksplatsen öppna.

– Jag har aldrig varit med om något liknande under mina 20 år, säger Daniel Andersson, olycksplatsansvarig hos Trafikverket, till SVT Nyheter Helsingborg.

Tågkollision vid Knutpunkten
Resenärer på Lunds central Foto: Susanne Nord

Flertalet avgångar till och från Helsingborg fick ställas in. Vid 18-tiden på fredagskvällen meddelade Trafikverket att tågtrafiken börjat rulla igen och att båda Öresundstågen har bärgats.

Det är ännu inte känt vad som orsakade tågkrocken.

Sökte resenärer

Skånetrafiken bad på fredagen via Facebook och sin hemsida alla passagerare som varit med på tåget att höra av sig.

– Vi vill säkerställa att allt är bra med dem och att den hjälp de fått fungerar. Och om de behöver mer hjälp med något, säger Joakim Borgudd, pressansvarig.

En handfull resenärer har hittills hört av sig.

– En del vill berömma tågpersonalen. Andra har haft frågor som vi kunnat lösa åt dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tågkollision vid Knutpunkten

Mer i ämnet