Röglespelarna Christoffer Rifalk och Samuel Jonsson. Foto: Simon Melin och Cecilia Hedlund/SVT

Fostrad i Rögle – nu väntar SM-final: ”Största som någonsin hänt”

Publicerad

På lördag sker något historiskt. Rögle spelar sin första SM-final någonsin – mot Växjö på bortaplan.

– Det är det största som någonsin hänt i den här föreningen, säger spelaren Samuel Jonsson.

Backen Samuel Jonsson, 22, har spelat för Rögle hela sitt liv. Nu ska han få spela sin första SM-final i laget som han redan som litet barn följde från läktaren.

– Jag har gått i de här gångarna sedan jag var fyra år. Att få ta Rögle till en SM-final är stort, säger han.

Laddar om inför morgondagen

Nu ska laget ladda om inför de sju finalmatcher som väntar.

Dagen efter segern mot Skellefteå mjuktränar laget i träningshallen. Alla är inte på plats, vissa har valt rehab eller vila. Målvakten Christoffer Rifalk har precis avslutat dagens träning.

– Vi är grymt sugna att forsätta spela och vi känner att vi har något väldigt bra som vi har påbörjat. Det finns ingen anledning att ändra något egentligen, mer än att steppa upp ytterligare en nivå, säger han.

Annorlunda säsong

Det har varit ett speciellt år för hockeyn. Läktare utan publik, coronautbrott i flera lag, flyttade matcher – listan kan göras lång. Trots osäkerheten om framtida matcher för SHL har laget lyckats hålla ihop det på ett aldrig tidigare skådat sätt.

– Vi litar på varandra, vi har tydliga arbetsområden över hela banan, vi är grymt driva och alla har samma mål. Vi har en bra ledarstab, ja det är många bitar som bidrar till att vi är så här bra, säger Christoffer Rifalk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.