Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En ung flicka skadades allvarligt efter en misstänkt knivskärning i Ängelholm. Foto: Casper Johansson

Kvinna häktad efter attack på 10-årig flicka i Ängelholm

Uppdaterad
Publicerad

Den knivhuggna flickan i Ängelholm hann ge ett snabbt signalement på gärningspersonen innan hon fördes iväg i ambulans. Det ledde fram till gripandet av den 34-åriga kvinna som nu är misstänkt för mordförsök. Under torsdagseftermiddagen ställdes kvinnan inför en häktningsdomare som beslutade om hon ska hållas inlåst i väntan på att utredningen mot henne fortgår.

Det var på måndagseftermiddagen som en 10-årig flicka attackerades och knivhöggs av en okänd kvinna. Ungefär en halvtimme senare greps en 34-årig kvinna som nu är misstänkt för försök till mord.

Kvinnan och flickan är inte bekanta med varandra sedan tidigare. Flickan är på torsdagen kvar på sjukhus och hennes tillstånd bedöms som allvarligt men stabilt.

– Vi har kunnat prata med henne en kort stund, hon är på bättringsvägen, sa Christian Nordin som är lokalpolisområdeschef för Ängelholm under en informationsträff på torsdagen.

Under veckorna innan mordförsöket mot flickan har minst fyra andra flickor i åldrarna 10-16 år attackerats på olika sätt i samma geografiska område. Den nu häktade kvinnan har dock på torsdagen ännu inte delgivits misstanke om fler brott än mordförsöket mot 10-åringen.

Tidigare dömd

Den 34-åriga kvinnan nekar till brott. Hon är bosatt nära platsen där flickan attackerades och är tidigare dömd för misshandel mot en närstående.

Under eftermiddagen beslutade Helsingborgs tingsrätt att hon häktas på sannolika skäl misstänkt för mordförsök. En psykiatrisk undersökning, så kallad paragraf 7-undersökning, ska även göras.

I väntan på häktningsförhandlingen har kvinnan befunnit sig på den Rättspsykiatriska mottagningen i Helsingborg.

Polisen har gjort en husrannsakan i hennes bostad.

– Där har gjorts vissa fynd som stärker misstankarna, säger Christian Nordin.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och kriminaltekniker på plats på en gång och cykelväg vid Åsbogatan i Ängelholm efter att en flicka i 10-årsåldern förts till sjukhus med befarade knivskador på måndagen. – Flickan opererades under måndagskvällen, berättar lokalpolisområdeschef Christian Nordin på tisdagens presskonferens. Foto: Johan Nilsson / TT / SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.