Rökdykare hittade en man inne i ladan när de kom till platsen. Foto: Martin Eriksson

Man död i ladugårdsbrand i Allerum

Uppdaterad
Publicerad

På söndagen utbröt en brand på en ladugård norr om Allerum i Helsingborgs kommun. En man fördes till sjukhus med allvarliga skador. Sent på kvällen uppger polisen att mannen har avlidit.

Larmet om branden i ladugården kom vid klockan 05 på söndagsmorgonen. När räddningstjänsten kom till platsen påträffades en man inne i ladan. Enligt polisen fördes han med ambulans till sjukhus med allvarliga skador.

Vid 23-tiden på söndagen skriver polisen på sin hemsida att en man i 50-årsåldern har omkommit i samband med branden.

Ingen spridningsrisk

Enligt räddningstjänsten är det en gammal lada som brann. Den ligger på en gård med många andra byggnader. På andra sida om vägen ligger ett boningshus.

– Branden har inte spridit sig utan man har lyckats hålla det till byggnaden. Vi kommer att vara kvar på platsen ett tag till, sa Christer Haraldsson vid räddningstjänsten vid lunchtid på lördagen.

Genomför teknisk undersökning

Platsen spärrades av och polisen har haft flera patruller på plats.

-  Händelsen är rubricerad som mordbrand. Vi kommer att genomföra en teknisk undersökning när platsen svalnat för att se om det är något brott som har begåtts, säger Filip Annas, presstalesperson vid polisregion Syd.

Det har brunnit på fler ställen i Nordvästskåne under helgen, men just nu ser polisen inget samband mellan bränderna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.