Det är en ovanlig uppladdning för Zećira som jobbar med sin bror Huso i familjens café. Foto: Erik Danielsson

Landslagsmålvakt gräddar våfflor i väntan på fotbollen

Uppdaterad
Publicerad

Zećira Mušović är målvakt i både FC Rosengård och landslaget, men när det inte finns någon fotboll att spela ser vardagen annorlunda ut.

Coronakrisen innebär att starten av flera svenska sportligor har fått skjutas upp. Däribland damallsvenskan och det har gjort att flera spelare börjar bli rastlösa i väntan på seriespel.

Svenska mästarna FC Rosengårds målvakt Zećira Mušović är en av dem. Medan hon väntar på att kunna dra igång säsongen arbetar hon i familjens caféverksamhet i Helsingborg med att grädda våfflor, servera kaffe och diska.

– Det är annorlunda, men kul. Om inte annat så längtar jag tillbaka till fotbollsplanen, säger Zećira Mušović.

Zećira Mušović är inte van vid att stå i kassan, men hon tycker om att lära sig nya saker. Foto: Erik Danielsson

Försöker hålla igång

Trots att laget inte träffas för träningar försöker spelarna hålla igång och för Zećira Mušović är det inte svårt att hålla sig redo inför säsongsstarten.

– Vi har ett bra gym här i Helsingborg och går jag inte dit så är jag ute och springer eller trixar med en boll. Det är absolut inga problem att hålla igång, snarare tvärtom, fortsätter hon.

Allsvenskans förmodade start under sommaren hägrar och senare i höst är det även landslagsuppdrag för Zećira Mušović. Men fram till dess blir det till att servera våfflor för hela slanten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.