Lastbilsolycka utanför Landskrona – E6 stängdes av

Uppdaterad
Publicerad

En lastbil och en personbil har kolliderat utanför Landskrona. Vägen stängdes av efter olyckan och Trafikverket uppmanar trafikanter att ta annan väg om möjligt. Strax efter 10.30 var personbilen är bärgad och trafiken flyter åter förbi platsen.

Vid 09.30-tiden larmades SOS Alarm om en trafikolycka utanför Landskrona. Enligt polisen handlar det om en kollision mellan en lastbil och en personbil.

– Det är en personbil och lastbil som kolliderat i norrgårnde riktning, bärgare ska vara beställd till personbilen. Det är oklart om någon person kommit till skada, säger Maya Forstenius presstalespersion för polisen i region Syd.

Växande köer

Trafikverket meddelar att de efter olyckan stängde av E6 från Trafikplats Landskrona S (25) till Trafikplats Landskrona N (26) i norrgående riktning. Trafikanter uppmanades att välja en annan väg om möjligt på grund av snabbt växande kö.

Prognos är satt till klockan 11.00 som kan ändras beroende på återställningsarbetets omfattning.

– Det orsakar såklart problem i trafiken, men för en liten stund sedan så fick jag besked om att en fil ska vara öppen, men det är störningar i trafiken, säger Maya Forstenius.

Enligt polisen bärgades bilen strax efter klockan 10.30 och vid när klockan slog 11 flöt trafiken åter förbi platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.