Lilian Johansson har sedan två år tillbaka badat nästan varje dag i laxtrappan i Rössjöholmsån i Munka Ljungby – se hur det ser ut i klippet ovan. Foto: SVT/Stina Sandström

Lilian, 72, badar året runt i en laxtrappa: ”Som en jacuzzi”

Publicerad

Lilian Johansson, 72 år, badar i princip varje dag – på en lite annorlunda plats. Hon badar i en så kallad laxtrappa vid ett vattenfall i Munka-Ljungby.  

– Det är mitt livselixir, säger hon.

För fem år sedan började Lilian Johansson bada året runt i laxtrappan i Rössjöholmsån i Munka-Ljungby i Ängelholms kommun. Sedan dess har baden blivit allt fler och de senaste två åren har hon tagit ett dopp i princip varje dag.

– Det är lite som en jacuzzi som bubblar med lite vattenfall som ger massage på ryggen. Det är en fantastisk upplevelse. Om jag inte får bada känns det som ett hål i min dag, säger hon.

För ett par helger sedan när ån frös till is kunde hon inte bada på flera dagar. Till slut kunde hon inte hålla sig längre och tog en yxa och slog hål på isen så hon kunde doppa sig.

SVT följde under förra veckan med Lilian Johansson när hon tog ett av sina dagliga bad i den speciella miljön – se hur det såg ut i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.