Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tillsammans med hundarna Leia och Balder kastar Lina boll eller övar på agility. Foto: Cecilia Jönsson Silfversparre/SVT

Lina från Billeberga testar på att driva företag

Uppdaterad
Publicerad

Under tre veckor i sommar har Lina Tranqvist haft ”Linas hunddagis” hemma i Billeberga. Detta tack vare UngDrive som hjälper unga att driva företag.

Efter att restriktionerna släpps ser Lina Tranqvist att efterfrågan på hundpassning blivit stor, därför kom hon på idéen att ha ett hunddagis hemma som företag under sommaren med hjälp på traven av UngDrive.

– Staffan Taylor som håller i själva organisationen kom till vår skola på Linåker och berättade om vad UngDrive var och jag tyckte det lät jätteintressant så jag sökte in direkt, berättar Lina Tranqvist.

Unga får lära sig om marknadsföring och bokföring

Konceptet UngDrive lockar unga från Skånes kommuner och i år deltar tretton ungdomar från Svalövs kommun. Det är under tre veckor som ungdomarna får arbeta med sin företagsidé och få hjälp med hur bokföring och fakturering fungerar. Samt om marknadsföring och budget.

Lina Tranqvist valde att ha hunddagis hemma för att lära sig mer om djuren och kunna umgås med dem, hon söker hundar att passa genom sociala medier.

– Jag vill testa hur det känns att driva företag, känna på hur det är och kanske utveckla mig själv med det. Mitt mål är inte att tjäna pengar utan jag vill lära känna olika hundar, lära mig mer om dem för det är alltid roligt att kunna lära sig något nytt, berättar Lina Tranqvist.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer