Polisen har beslagtagit bilen och den kommer att genomgå en teknisk undersökning. Foto: Jan Emanuelsson

Man anhållen – var efterlyst för mord i Landskrona

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen av mordet på Segergatan i Landskrona har nått ett genombrott. En av två personer som varit anhållna i sin frånvaro misstänkta för brottet är nu gripen.

Den 13 september förra året larmades polisen till en singelolycka på Remigatan i Landskrona. Väl på plats konstaterades att mannen som kört bilen in i en stolpe hade livshotande skador som han inte bedömdes ha fått av krocken. Mannen avled och polisen inledde en förundersökning gällande mord.

Brottsplatsen bedömdes vara mellan två bostadshus på Segergatan, några hundra meter från krockplatsen.

I början av december häktades en 23-årig man misstänkt för mordet. Han är nu släppt ur häktet men fortsatt misstänkt.

Två personer anhölls också i sin frånvaro, även de misstänkta för mord. Polisen bedömde att dessa personer höll sig undan, men nu har en av dem hittats.

– Två personer har varit ute och sprungit och hållit sig undan för oss men en av dessa kom in här igår, säger kriminalkomissarie Kenth Pehrsson till SVT.

Tre misstänkta

Att personen hittats kan ge ett genombrott i utredningen.

– Vi har en god bild av brottet, hur det och skett och när det har skett, säger Kenth Pehrsson. Det som har dragit ut på tiden är vi inte fått in de misstänkta. Vi måste ha deras berättelse.

En person är fortfarande anhållen i sin frånvaro och eftersökt, totalt är tre personer misstänkta för mordet.

Såhär rapporterade vi om händelsen när den inträffade:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.