En man åtalas nu för sexuellt ofredande för att ha blottat sig för två unga tjejer i Perstorp. Foto: Gustaf Wallinder/SVT

Man misstänks ha blottat sig för unga tjejer i Perstorp

Uppdaterad
Publicerad

Den man som skapade oro en tid i Perstorp, för att ha gjort närmanden mot barn och kvinnor, åtalas nu vid Helsingborgs tingsrätt för sexuellt ofredande. Enligt åtalet ska han ha blottat sig för två minderåriga tjejer.

Det var i juli i år som händelsen ska ha inträffat i Perstorp. Mannen ska enligt åtalet då ha dragit ner sina byxor och visat könsorganet för två unga flickor och sedan uppmanat dem att utföra en sexuell handling på honom.

Flickorna uppger i förhör att de mått dåligt efter händelsen. De har kunnat peka ut mannen i en fotokonfrontation och nu åtalas mannen vid Helsingborgs tingsrätt för sexuellt ofredande.

Han förnekar brott.

SVT Nyheter Helsingborg har tidigare rapporterat om oron för mannen, något som i höstas bland annat gjorde att elever bussades mellan två skolor.

I klippet nedan kan du höra mer om hur mannen påverkade Perstorp tidigare i höstas.

Mannen knivskars efter händelsen

I veckan pågick samtidigt en rättegång där denna man istället är målsägande efter att ha blivit knivskuren utanför en matbutik i Perstorp. Där står två män i 20-årsåldern åtalade för mordförsök.

Detta inträffade i augusti i år – ett par veckor efter det misstänkta sexuella ofredandet.

Motivet: Oron för mannen

Enligt åklagaren Cladio Gittermann ska det ha varit oro för mannen som lett till att han blev misshandlad utanför matbutiken.

– Den misstänkte menar att målsäganden har varit närgången och obehaglig mot anhöriga till honom och andra personer i samhället. Kort före gärningen blev det en konfrontation i närheten av brottsplatsen och det blev hotfull stämning och det gick över en viss gräns har jag förstått, sa han till SVT Nyheter Helsingborg då.

Som bevisning i det målet finns bland annat en övervakningsfilm som visar händelseförloppet.

Båda männen i 20-årsåldern nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.