Man åtalas för övergrepp på sitt barn

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern från Bjuv åtalas för att ha begått sexuellt övergrepp mot sitt eget barn och samtidigt dokumenterat handlingarna. Samtidigt sökte han sexuella kontakter med andra barn i närområdet.

Mannen ska ha sexuellt utnyttjat sitt eget barn, som är i förskoleåldern. Enligt åtalet ska mannen ha fotograferat eller filmat övergreppet.

Åklagaren vill att han ska dömas för grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt sexuellt utnyttjande av barn för sexuell posering och grovt barnpornografibrott.

Sexchattade med barn i NV-Skåne

Samtidigt åtalas mannen för att ha sexchattat med tre barn. Han tog kontakt med barnen som också bor i nordvästra Skåne. Det gäller två flickor som han via chattapplikationen Kik har skickat meddelanden med sexuellt innehåll.

Han skrev bland annat: ”naken?”, ”kåt” och liknande till en av flickorna. Till den andra flickan skrev han ”Om du skickar en bild på dina bröst så skickar jag på min penis”.

Det tredje barnet är en pojke som han åtalas för att ha sexuellt ofredat med sexuella frågor kring hans oskuld.

Vad är det som gör att ni har lyckats åtala mannen för sexuella ofredanden på Kik?

– Vi har hittat material i det vi tog i beslag hos honom som kan kopplas ihop med ofredanden som flickorna berättade om, säger åklagaren Carolina Diaz Bernal.

Hon vill inte kommentera om det fanns fler anmälningar om sexuellt ofredande mot mannen.

Den misstänkta mannen har förnekat alla brott i förhör.

Svårt att bevisa

SVT Nyheter Skåne och Helsingborg gjorde i höstas en större granskning av vuxna som tar sexuella kontakter med barn. Vi kunde bland annat visa att sexuella kontakter med barn i allt större grad tas på internet och via chattapplikationer på mobilen.

Men det finns flera utredningssvårigheter eftersom polisen har stora problem med att få ut uppgifter från företag bakom sajter och appar där sexualbrott mot barn begås. 

– Gärningsmännen kan gå fria på det viset, sa utredaren vid NOA, (Nationella operativa avdelningen) Cecilia Wallin Olsson till SVT Nyheter i höstas.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexbrott mot barn

Mer i ämnet