Foto: SVT Arkiv

Man slog sönder ruta i villa – skadade sig och dog

Uppdaterad
Publicerad

En man i 30-årsåldern försökte ta sig in i en villa i Helsingborg under natten till lördagen. Han krossade en ruta och skadade sig så illa att han nu har avlidit, bekräftar polisen.

Familjen som bor i villan vaknade vid 03.30-tiden natten mot lördag av att en okänd person slagit sönder en ruta. Mannen skar sig allvarligt och blödde mycket.

– I samband med det skar han upp sig rätt rejält. Familjen som bor där fick fly, och han blödde mycket, sa Thomas Söderberg, vakthavande befäl vid polisen i lördags.

Enligt polisen blev han medvetslös när patrullen anlände, förmodligen på grund av kraftig blodförlust. Han fördes till sjukhuset med livshotande skador och avled under måndagen.

Inledningsvis misstänktes att mannen försökt göra inbrott i villan, men förundersökningen är nerlagd och händelsen rubriceras som grovt hemfridsbrott.

– Mannen hade inget uppsåt eftersom han inte för avsikt att stjäla något i huset, säger Markus Andersson, inre befäl på polisen i Helsingborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.