På Nytorgsbacken i Helsingborg knivmördades en 23-årig man i mars. Nu åtalas en misstänkt gärningsman. Foto: TT/ Johan Nilsson

Man i 20-årsåldern åtalas för knivmord i Helsingborg

Uppdaterad
Publicerad

I mars tidigare i år höggs en 23-årig man ihjäl och en 35-årig man knivskadades svårt. Nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för bland annat mord och mordförsök.

Det var på torsdagskvällen den 17 maj som två män knivhöggs flera gånger av den misstänkte gärningsmannen.

Händelsen skedde utanför Gustav Adolfsskolan i Helsingborg och de båda männen fördes till sjukhus där 23-åringen senare avled.

Både gärningsman och brottsoffer är kända av polisen sedan tidigare.

Misstänks för flera brott

Nu åtalas en man i 20-årsåldern misstänkt för bland annat mord, mordförsök och grovt vapenbrott.

– Jag har inga kommentarer att ge innan tingsrättsförhandlingarna börjar, säger Viktor Carlberg, den misstänka mannens advokat.

Även en kvinna i 20-årsåldern, åtalas för skyddande av brottsling. Hon ska, enligt kammaråklagare Per-Axel Rosén Beck, bokat hotellrum i Helsingborg åt henne och den nu mordåtalade mannen.

Där ska de ha hållit sig gömda i två dygn efter mordet och mordförsöket.

– Hon är helt oskyldig. Hon är åtalad för att ha ordnat med hotellboende för sig själv och medtilltalad. Det hon medger är att hon vid två tillfällen betalat hotellrummet men inte haft någon avsikt att medmisstänkt skulle komma undan, säger kvinnans advokat Johan Landén.

I polisens förundersökningsprotokoll framgår det att polisen bedrev spaningsverksamhet på den mordmisstänkte och hans flickvän under tiden som de vistades i hotellet.

I polisens förundersökningsprotokoll framgår det att polisen bedrivit spaningsverksamhet på de två och denna konversation ägde rum. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

Tredje person åtalas

Ytterligare en tredje person, den mordmisstänktes yngre bror, åtalas av Helsingborgs tingsrätt misstänkts för bland annat narkotikabrott.

Det var i samband en husrannsakan på broderns adress som polisen fann en fungerande pistol och olika narkotiska preparat.

I polisens förundersökningsprotokoll framgår det att polisen hittade en pistol i samband med husrannsakan. Foto: Ur polisens förundersökningsprotokoll

SVT Nyheter har sökt åklagaren utan framgång.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.