Bråket ska ha skett i anslutning till parkeringsdäcket på Knutpunkten. Foto: Julia Maric

18-åring knivskuren i bråk vid Knutpunkten

Uppdaterad
Publicerad

Vid 18-tiden på fredagen utbröt ett stort bråk vid Knutpunkten i Helsingborg. När polisen kom till platsen hittade de en 18-årig man med misstänkta knivskador. Hans skador betecknades som allvarliga. Polisen utredde först händelsen som mordförsök men rubriceringen ändrades senare till misshandel.

Senare på fredagskvällen gick den misstänkte gärningsmannen själv och anmälde sig till polisen. Misstanken om mord- eller dråpförsök ändrades då till misshandel. Förhör kommer att hållas med den misstänkte gärningsmannen under lördagen eller söndagen.

– Han är delgiven misstanke om misshandel. Sedan går jag inte in på fler detaljer, säger Torsten Persson, inre befäl i Helsingborg på lördagsmorgonen till SVT Nyheter Helsingborg.

Även målsägande kommer att höras så snart det är möjligt.

Stort bråk

Polisen larmades till Knutpunkten vid tio över sex på fredagskvällen efter att vittnen sett ett stort bråk i närheten av parkeringsdäcket.

– Det var mycket folk på plats i samband med bråket. I anslutning till platsen hittar vi en skadad man. Vi misstänker att han varit inblandad i bråket, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral, på fredagskvällen.

En patrull körde mannen till sjukhuset. Han var då vaken och talbar. Enligt Region Skånes presstjänst är han allvarligt skadad men det är ingen fara för hans liv.

– Vi misstänker att mannen blivit knivskuren, säger Fredrik Bratt. Kriminaltekniker undersökte brottsplatsen under fredagskvällen.

Tonåringen som knivskars skadades allvarligt. Foto: Julia Maric

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.